Motala flygklubb

Nordic Gliding Aerobatic Championship

Grattis Daniel som tog hem fina placeringar under tävlingarna i Dala Järna.

Läs mer på länken!

Daniel kommenterar.

Första sekvensen, kända gick bra. Där flög jag alla manövrar rätt och i rätt ordning. Var inte helt nöjd eftersom jag hade lite småmissar men dommarna gav mig 7,8 & 9 på alla manövrar och jag vann den sekvensen.

Tyvärr är första sekvensen bara en kvalificeringsrunda och den räknas inte i totalresultatet på SM / NM. Flyger man osäkert i första starten kan man bli utesluten från resten av tävlingen.

I VM däremot är kända sekvensen en egen deltävling och man kan bli världsmästare redan första dagen.

Fria sekvensen strulade och vi hade ändrat och finslipat på vår sekvens så mycket att jag och dommarna inte hade samma version (Klantigt men sånt händer). Jag flög likvärdigt med kända sekvensen och alla manövrar som jag hade poäng på var bra. Pekka hade samma sekvens så han fick också en nolla.

Okända sekvensen gick ett stjärtglid åt fel håll, jag var lite för snabb med spaken och lyckades inte rätta till mitt misstag. Tyvärr var det en 1/4 roll på vägen ner också som gjorde att en nolla kostade onödigt mycket poäng. Samma sak här, där jag fick poäng så fick jag väldigt höga poäng. Jag ska inte ha några nollor på tävling.

Slutsatsen är att jag är nöjd med min placering men min prestation var inte ok. Utan nollor hade det varit väldigt jämt på toppen. Jag, Johan och Pekka hade legat innom 1%. Eftersom det är vi tre som är landslaget så ser det bra ut för VM att vi är jämna och ligger på en hög nivå. Vi har en målsättning att ta medalj som lag.

7G.

Du är här: Home Segelflyg Nordic Gliding Aerobatic Championship